5 enkle tips til flere lesere

shutterstockfeat1

05 jan 5 enkle tips til flere lesere

Internett gir bloggere uttallige muligheter til å trekke nye lesere til sitt personlige nettsted. For noen er antall lesere den beste, og kanskje eneste, målestokken på om en blogg har livets rett. Mange glemmer tilsynelatende at innholdet i bunn og grunn avgjør hvor mange lesere bloggen har. Ditt hovedfokus bør derfor være å gjøre innholdet best mulig. Det er dog noen enkle grep man kan gjøre for at man skaffer seg lesere, og ikke minst klarer å holde på dem!

 

1. Ha regelmessige oppdateringer. 

Det finnes nok av eksempler på at du ikke er nødt til å blogge hver eneste dag, men det er de færreste som har så godt innhold at man gidder å følge med i flere uker uten nye oppdateringer.

 

Sikkert gøy dagen derpå, men kan få konsekvenser!

Sikkert gøy dagen derpå, men det kan få konsekvenser!

2. Vær personlig. 

Du trenger ikke blottlegge hele livet ditt, men leserne må se at det er en ekte person bak bloggen. Vis at du gjør hverdagslige ting, akkurat som leseren. Bare husk å passe på at du ikke går i fellen med å publisere for mye på nett. Alle kan lese om dine tidligere fyllekuler og baksnakking av eksen, selv fremtidige sjefer og svigermødre.

 

3.  Engasjer leseren

Konseptet blogg innbyr egentlig lite til dialog, men det er fint mulig å kommunisere med dine trofaste lesere. Still et spørsmål i slutten av et innlegg, la leserne komme med ønsker, svar på spørsmålsrunder osv. Her er mulighetene mange, det er viktig å ta lesernes mening på alvor!

 

4. Bruk sosiale medier

De aller fleste som leser blogger, har også Facebook. Dette er en gyllen mulighet til å spre innleggene dine viralt. La leserne like og kommentere innleggene dine på sosiale nettsteder. Det er viktig å huske på at det ikke bare er Facebook som gjelder. Kanskje passer Twitter bedre for dine lesere? Eller kanskje LinkedIn? Det eneste som er sikkert, er at sosiale medier kan hjelpe bloggen din opp og fram, uavhengig av nisje og markedsføringsstrategi!

 

Nok en sann klisjé

5. Drit i lesertall

Dette punktet høres kanskje veldig dumt ut, med tanke på at denne artikkelen handler om hvordan du skal skaffe og holde på leserne dine. Det gjør den derimot ikke mindre sann. Alle som har gjort litt research på hvordan man bygger opp en god blogg, har garantert blitt servert klisjéen “vær deg selv”. Klisjéer er ofte sanne, og denne er intet unntak. Man er ikke seg selv hvis man skriver innlegg etter innlegg med det “leseren vil ha”. Det er viktig å ikke glemme hva som gjør akkurat deg spesiell, hvorfor noen skal lese akkurat din blogg. Gå deg derfor ikke vill i jungelen med tips og triks for å få flere lesere, det viktigste er å skrive om det du bryr deg om, og i din stil. Gi litt faen, så skal du se at det går lettere.

______________________________________________________________________
Tipsene er selvfølgelig bare veiledende, alle blogger er forskjellige og det kreves helt forskjellige ting av hver enkelt. Håper i hvert fall tipsene var litt nyttige!

Tags: