Anna Rasmussen er bedre kjent som Mamma til Michelle, som også er navnet på bloggen hennes. Dette er den mest kjente og populære av alle mammabloggene i Norge, og har i lang tid vært den bloggen med flest unike besøkende i måneden her i landet. Med rette kan Anna derfor kalle seg Norges største blogger, selv om hun kanskje er for beskjeden til å bruke et slikt uttrykk selv.

Historien om Anna og hennes blogg går tilbake til de tidlige tenårene, da hun var 14 år og gikk i niende klasse. Anna var en typisk tenåringsjente helt til hun en dag ble gravid etter tilfeldig å ha ligget med en av klassekameratene sine. Plutselig ble hennes verden, tidligere dominert av gutteprat med venninnene, TV og internett, mote og sminke, fylt med helt andre problemstillinger. Det var dette som ble utgangspunktet for at hun kom med på TV-programmet Unge Mødre og senere ble den mest kjente bloggeren Norge har sett.

Anna var som sagt svært ung, men hun valgte å beholde barnet. Dette etter betydelig og vedvarende press for at hun skulle ta abort, både fra familien, venninnene på skolen, og fra de ansatte i skole og helsevesen. Omsider fikk hun likevel støtte fra sin familie og sine venner til beslutningen om å beholde fosteret – barnets far vies ikke så mye oppmerksomhet i fortellingene fra denne tiden – og likte å kjøpe inn babyklær og den slags. Babyen, som fikk navnet Michelle, kom til verden i sommerferien etter at Anna hadde gått ferdig 9. klasse.

Det ble et noe spesielt siste år på ungdomsskolen for Anna, som gikk tilbake til skolearbeidet bare en måned etter at Michelle hadde kommet til verden. I begynnelsen gikk det for det meste i hjemmeundervisning, men etter jul startet Michelle en ny tilværelse som barnehage jente mens Anna gikk tilbake til skolebenken. Det var selvfølgelig ikke enkelt å tilbringe så mye tid fra hverandre da babyen var så ung.

I dag er Anna 20 år gammel og har tre barn med tre forskjellige menn. Til tross for negative reaksjoner på dette er hun fortsatt svært åpen om sitt privatliv, og det er utvilsomt dette som har fanget oppmerksomheten til de titusenvis av nordmenn som hver måned besøker bloggen hennes. Hun har også skapt kontroverser på andre måter, som da hun fortalte hele verden at hun hadde latt seg operere i det som i dag gjerne kalles intimkirurgi. I følge hennes egen forklaring var årsaken at hun ønsket å legge bak seg en traumatisk opplevelse, en voldtekt som fant sted like etter hennes andre barn ble født.

Også kjæresten til Anna, Jan Lossius, som er far til hennes tredje barn, har kommet med pikante avsløringer om privatlivet. Han er bare 24 år gammel, men har allerede i flere år slitt med et alvorlig spilleproblem og spilt bort over 500 000 kroner som følge av denne avhengigheten.

Det som fenger almenheten med dette paret er likevel nettopp at de utleverer seg selv, på godt og vondt. Mye er flott og glamorøst, men også det som er vondt og vanskelig kommer frem.