Svært mye av bloggingen i Norge synes å dreie seg om ganske overfladiske og dagligdagse ting. Det er mange rosabloggere øverst på rankinglistene, og det meste dreier seg om utseende, sminke og klær eller det å være mamma og frue. Likevel så finnes det også mange gode blogger som tar opp mer seriøse tema, som for eksempel finans.

Et eksempel på det er bloggen til Peter Warren, peterwarren.no. Warren er velkjent for alle som følger finansmiljøet i Norge, og var kjendis lenge før han begynte med bloggingen. Bloggen er dermed bare en ny måte å få utløp for meninger og observasjoner. Han er en erfaren trader med mange tiårs erfaring med å handler råvarer og valuta såvel som aksjer og obligasjoner. Det var blant annet Warren som startet opp det norske markedet for aksjeopsjoner, allerede for 30 år siden. Han har også jobbet som hedgefondforvalter og fått en rekke internasjonale priser i forbindelse med det. I tillegg er han utdannet innen økonomi og statsvitenskap, og har meninger om mye som også ligger utenfor den snevre finanssfæren. Han ser på seg selv som en liker å utfordre status quo og de etablerte sannhetene som alle går og drøvtygger på.

Det mange ikke vet om Warren, er at han egentlig er britisk. Hans far jobbet ved ambassaden i Norge, og det er derfra han har fått sin norske tilknytning. Warren har imidlertid både studert i England og vært yrkessoldat i det britiske militæret før han begynte som finansmann.

Bakgrunnen til mannen bak aksjebloggen.no, en annen populær finansblogg, er ganske annerledes. Han er en yngre sivilingeniør som begynte å leke seg i aksjemarkedet under finanskrisen, da han ennå var student. Før det hadde han hatt uvanlig stor sans for økonomiske spørsmål helt siden barndommen. Visstnok holdt han regnskap med lørdagsgodtet allerede som 11-åring! Her er det likevel snakk om en egentlig amatør på området som har stor interesse for økonomi og har vist god teft for aksjer over tid.

En annen ung og populær blogger på dette området er den såkalte Finansnerden. Han er en ambisiøs type som oppgir at hans mål er å samle opp nok penger til at han kan be hele resten av verden om å ligge unna. På bloggen følger leserene hans jakt på denne økonomiske uavhengighet, som han håper å oppnå innen han fyller 40 år i 2026. Han omtaler dette som sitt store hårete mål. Det blir spennende å se om han klarer det, enn så lenge er akseporteføljen hans ikke passert 1 million kroner. Målet er å ha en aksjeportefølje på 4 millioner samt eie to boliger, slik at den ene kan leies ut.

Finans er en viktig del av ethvert voksent menneskes liv, så det kan være en god idé å følge med på noen av disse bloggene for å se hva som rører seg i markedene. I tillegg får man svært ofte gode tips når det gjelder for eksempel forbrukslån eller valg av kredittkort, så her er det mye å hente for alle som liker å tjene eller spare penger.