Fotballfrue, eller Caroline Berg Eriksen som hun egentlig heter, er kona til Odd-spilleren Lars-Kristian Eriksen og en av Norges mest berømte og populære bloggere. For de fleste er faktisk fruen mer kjent enn mannen etter hvert, og i tråd med dette har hun også skiftet bloggens navn fra Fotballfrue til Caroline Berg Eriksen for en tid tilbake.

Fotballfrue har rukket å bli 30 år, og har erfaring som modell i tillegg en kort journalistikkutdanning fra kreativ fagskole. Hun jobbet som journalist på nettstedet side 2 før hun fra 2009 først og fremst har markert seg som blogger. På kort tid ble bloggen den mest populære i Norge, og hadde spesielt en dominerende posisjon i 2010 – 2012 før yngre jenter som Sophie Elise Isachsen og ikke minst Anna Rasmussen (“mamma til Michelle”) kom på banen. Siden den tid har hun med alderen mistet noe av sin posisjon, men er fortsatt topp fem blant norske bloggere.

I likhet med mange andre kjente bloggere har Fotballfrue benyttet sin kjendisstatus til mange forskjellige andre aktiviteter. Hun har blant annet skrevet en bok om seg selv, som inneholder oppskrifter med forslag til retter med lavt karbohydratinnhold og den slags. I tillegg har hun tatt betalt for å omtale andre bøker på bloggen sin, i lang tid uten å oppgi at dette egentlig var ren markedsføring for forlaget Cappelen Damm. Da dette ble til en slags miniskandale der Forbrukerombudet ble trukket inn, måtte hun etter hvert stå frem og være åpen om avtalen hun hadde med forlaget.

Fotballfrue har også vakt oppsikt på andre arenaer, blant annet har hun vært deltaker på det populære TV-programmet Skal vi danse. Hun har også blitt trukket inn i kontroverser som har med spiseforstyrrelser å gjøre på grunn av at hun til tider fremstår som veldig tynn. Dette har blant annet ført til nye reaksjoner fra Forbrukerombudet, særlig på grunn av skjult markedsføring for ulike produkter. Berg Eriksen har etter hvert også innrømmet at hun i en periode led av spiseforstyrrelser. Det forhindret henne likevel ikke fra å sta frem med flat mage bare dager etter at hun fødte barn i 2013, eller fra å redigere bilder på bloggen for å fremstå som tynnere enn det hun egentlig er. Dette i rak motsetning til hennes tidligere innstendige påstander om at hun aldri retusjerer sine bilder.

En annen skandale oppsto i 2015 da det ble avslørt at hennes mann, fotballspilleren Lars-Kristian Eriksen, ved flere anledninger hadde kommentert på bloggen til kona under falskt navn og blant annet utgitt seg for å være lege. Det er ulovlig og straffbart, og nok en gang måtte ekteparet legge seg flate og beklage.

Suksessen til Fotballfrue har selvfølgelig hatt mye å gjøre med bloggerens eget utseende, som har gjort henne til et forbilde for mange unge jenter. Nå som hun etter hvert begynner å bli litt eldre, er hun avhengig av å forandre markedsføringen av bloggen sin noe, og hun retter derfor stadig større oppmerksomhet mot morsrollen. Fotballfrue går dermed i retning av å bli en mer ordinær mammablogger.