Gunnar Stavrum er kanskje best kjent som redaktør for Nettavisen og administrerende direktør for selskapet som Nettavisen tilhører, kalt Mediehuset Nettavisen, men han er også en viktig og svært populær blogger med klare meninger om det meste i norsk samfunnsliv. I 2015 ble han kåret til årets meningsbærer av sine kolleger i pressen.

Stavrum er i midten av 50-årene, og har dermed lang fartstid i norsk mediesammenheng. På begynnelsen av 1980-tallet var han student ved Universitetet i Bergen. Der studerte han blant annet IT og samfunnsvitenskap. Etter utdanningen var avsluttet begynte han snart sin virksomhet som engasjert journalist, blant andre i TV2, NRK, Fædrelandsvennen og Bergens Tidende.

Stavrum er også kjent for sine mange biografiske skildringer av livene til Norges fremste næringslivsledere, mange av dem i bokform. Han har blant annet skrevet bøker om storheter som Fredriksen, Stordalen og Røkke. I tillegg har han jobbet for næringslivets ledende publikasjoner som Kapital og Dagens Næringsliv.

Stavrum er leder for den største avisen i Norge som bare kommer ut på nett, og er på den måten en slags foregangsmann for de nye mediene i Norge. Han er også engasjert på sosiale media og opptatt av blogger, ikke bare sin egen, selv om han selv blant annet har blitt nominert til årets blogger så sent som i 2016.

Ved å kjøpe opp Blogg.no har Nettavisen og Stavrum tatt et nytt og dristig steg i retning av å samle ulike kanaler for informasjonmidling og debatt. Årsaken til oppkjøpet skal være at redaktør og direktør Stavrum ser for seg at selv de store avisredaksjonene i fremtiden må spille opp mot de store bloggerne og de mest innflytelsesrike på sosiale media.

Et brennhett spørsmål som har kommet opp gjennom fusjonen av Nettavisen og Blogg.no er spørsmålet om redaktøransvar for det bloggerne har å si, siden det nå vil bli tilgjengelig via Nettavisen. En av årsakene til dette er blant annet at noen av de populære bloggerne skriver om svært sensitive tema som for eksempel selvskading og spiseforstyrrelser. Det er en viss bekymring for at forherligelse av slike psykiske forstyrrelser skal påvirke unge og sårbare mennesker.

Stavrum mener imidlertid at bloggerne på Blogg.no alltid vil være ansvarlige selv for det de legger ut på bloggene sine, mens Nettavisen bare kan ta ansvar for de enkelte postene som blir trukket frem og fremhevet av avisen på deres egne sider. I tillegg påpeker han at Blogg.no allerede før oppkjøpet hadde et rammeverk av etiske regler som gjaldt for alle bloggerne som brukte denne kanalen. Nettavisen følger dermed simpelthen opp eksisterende praksis som er tilpasset blogguniverset i stedet for å underlegge bloggene avisenes regler og retningslinjer.

Enkelte mer tradisjonelle journalister har imidlertid vanskelig for å godta dette. De mener at dette er på grensen til ansvarsfraskrivelse av Nettavisen, dersom de skal dele plattform med bloggerne. Den gamle nestoren Per Edgar Kokkvold har vært blant de mest kritiske røstene. Han mener at selv om Nettavisen offisielt fraskriver seg ansvaret, kan det være en trussel mot journalistikkens verdighet dersom en avis lar bloggere fare frem uten redaksjonell styring. Så får den enkelte leser gjøre seg opp sin egen mening om dette er et utdatert syn eller ei.