Gunnar Tjomlid er blitt kjent som en av de mest aktive politiske bloggerne i Norge, og en blogger med sterke meninger som elsker å provosere. Han har lang fartstid på nettet, siden han er 43 år gammel og startet sin første hjemmeside allerede som 19-åring. Tjomlid liker å skrive mer enn noe annet, og er også opptatt av litteratur. Han har blant annet en nettside som kalles dikt.no. Ellers er han likevel mest kjent som blogger og debattant, og han sier at han liker å spille djevelens advokat fordi det ofte er klargjørende i forhold til egne meninger.

I tillegg til å være blogger er Tjomlid også foredragsholder og forfatter, og er også kjent for sine podcasts. Bloggen hans kalles “Saksynt”, og vant for noen år siden en ettertraktet pris. Senere har han innledet et samarbeid med Nettavisen som har gjort ham mer profilert og kjent. Tjomlid har også skrevet en bok, om placeboeffekten. Han er svært opptatt av vitenskap og vitenskapelig metode. Enn så lenge er han ikke blogger på heltid, men driver et lite IT-firma.

Tjomlid er av blandet norsk og britisk avstamning, i likhet med en annen kjent blogger, Peter Warren. Han ble imidlertid født i Tanzania, og har også bodd i Kenya en kort periode. Mesteparten av livet bodde han imidlertid på et lite tettsted på Sørlandet før han i 2009 flyttet til Oslo der han er bosatt på den indre og raskt gentrifiserende østkant.

Tjomlid har vært lidenskapelig opptatt av data helt siden den første Commodore 64 han fikk som barn, og fikk PC allerede som 15-åring på en tid da det fortsatt var nokså uvanlig å ha PC i hjemmet. Han lærte seg tidlig programmering og andre ferdigheter, samtidig som han også dyrket sin interesse for musikk og spilte i band. Selvfølgelig kombinerte han også de to interessene ved å skape elektronisk musikk.

Som ung voksen gikk han først videre med musikkinteressen, og jobbet som musikkskolelærer og fikk etter hvert plass på Norsk Lydskole. Senere tok han også ulike studier ved Universitetet i Oslo og Høyskolen i Stavanger, men Tjomlid har egentlig ganske lite utdanning og ingen forskningsbakgrunn, noe som kanskje er litt overraskende tatt i betraktning hans store engasjement i vitenskapelige debatter.

Fra 1999 og frem til 2007 jobbet Tjomlid nemlig med sitt eget IT-firma der han var både gründer og daglig leder. Dette krevde selvfølgelig mye hardt arbeid, frem til han endelig fikk solgt firmaet sitt i 2008 for en ukjent sum. Nå er han ansatt i et knøttlite firma i Oslo, men har i hvert fall mer tid til å dyrke sine andre interesser, herunder bloggingen.

Tjomlid er særlig kjent som en aktiv motstander av alternativ medisin, og en skeptiker i forhold til mange andre alternative retninger i dagens samfunn, som for eksempel motstanden mot vanlige vaksiner. For sin skepsis til alternativ medisin har Tjomlid opplevd mye hets og forsøk på svertekampanjer fra disse miljøene. Han ble blant annet beskyldt for å være pedofil, hvilket fikk ham til å endre noen formuleringer i det han tidligere hadde skrevet.